top of page
2019-05-12 (3).png
2019-05-12 (4).png
2019-05-12 (2).png
2019-07-04 (2).png
חיפוש

חמשת המזונות המותרים והאסורים לטיפול באטופיק דרמטיטיס

  • תמונת הסופר/ת: ענבל ליב פרץ
    ענבל ליב פרץ
  • 20 באפר׳ 2023
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 7 באוג׳ 2024


קיימות אין ספור תיאוריות ושיטות טיפול תזונתיות בנוגע להתמודדות עם אטופיק דרמטיטיס (אסתמה של העור). אז תנו לי לעשות לכם סדר ולבשר לכם מה היא שיטת הטיפול התזונתי שמצאתי כיעילה ביותר ומה הם חמשת המזונות המותרים והאסורים באטופיק דרמטיטיס שיעזרו לכם להרגיע את ההתפרצות ולשמור על מרקם חיים תקין ובריא.

מופע של אטופיק דרמטיטיס יכול להשתנות עד מאוד- בין קל לקשה, בין תינוק למבוגר ובין נסבל לחוסר יכולת לניהול תקין של שגרת החיים. לרוב, גם החולה וגם הרופא ישתמשו במונח "התפרצות" או "התלקחות" של המלחה. מדוע?


ההתפרצות של המחלה היא בדרך כלל סוערת, מופיעה בפתאומיות, חמה, מלווה בפריחה מגרדת ולא נעימה ועוד תסמינים רבים שכמעט וניתן לדמות להתפרצות של הר געש אשר מתפרץ מתוך גופנו שלנו. הייתכן כי תזונה יכולה לסייע בכיבוי ההתפרצות?


עם ניסיונות העבר והספרות המדעית הרפואית, ניתן לראות כיצד תזונה יכולה להוות בסיס ולסייע עד מאוד בשיפור התסמינים, החלמה יעילה יותר ושמירה על נסיגה ארוכה של המחלה. תזונה היא הדלק הבסיסי, הראשוני, שאנחנו יכולים לתת לגופנו כדי להזין, לנקות, לחזק ולדאוג לכל התפקודים השוטפים של הגוף. לכן, הטיפול התזונתי הינו הבסיס בכל תהליך ההחלמה והוא צריך להיות מושתת על אותם העקרונות אך עם אבחנה והתאמה מדויקת לכל מטופל.


את הטיפול התזונתי חשוב להתאים למטופל באם מדובר על תינוק יונק או אוכל תמ"ל, ילד, מתבגר או מבוגר ואכן בתכנית הטיפולית אותה פיתחתי יש התייחסות לכל שלבי החיים.


אצל אדם מבוגר, לרוב נבחר שלהתחיל עם ניקוי רך ולא דרמטי, בכדי לא לעודד התפרצות נוספת או שוק לגוף, שמטרתו היא הורדה של מזונות שיכולים לעודד את התלקחות המחלה והוספת מזונות אשר יעודדו את ההחלמה.


השלב השני- תפריט נטרול התפרצות. בשלב זה ניתן רשימת מזונות מותרים ואסורים וכן דגשים נלווים בכדי לנטרל את התפרצות המחלה.


השלב השלישי- שלב ההזנה. לאחר שניקינו את הגוף, כיבינו את הר הגעש, ייעלנו את תפקוד הכבד, מערכת העיכול ואיברי הגוף נרצה להזין את המערכות ולחזק אותן וזאת קודם כל ע"י תזונה נקייה ומאוזנת ואפשור מזונות נוספים שיאפשרו החלמה יעילה יותר של המחלה ושמירה על הפוגה ארוכת טווח.


אז מה הם אותם 5 המזונות המותרים והאסורים לטיפול באטופיק דרמטיטיס:


חמשת המזונות | כדאי להרבות:

1.     ירקות ממשפחת המצליבים כמו: כרובית, ברוקולי, כרוב ניצנים, קייל, כרוב, קולורבי, צנונית, לפת, עלי חרדל, רוקט.

2.     נוגדי דלקת חשובים כמו שום, בצל לסוגיו, שורש כורכום, שורש ג'ינג'ר, פלפל שחור, דבש.

3.     פירות נוגדי דלקת משמעותיים כמו אננס, פפאיה, אוכמניות, פירות יער, תאנים, אנונה. תמיד בשילוב של אגוזים ובעדיפות אגוזי מקדמיה.

4.     ירקות ירוקים כמו קייל, עלי סלק, כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, עלי בייבי וכדומה.

5.     דגי ים (לא בריכות) העשירים באומגה 3 החשובה מאוד לריפוי העור. לדוגמא: סלמון, בס, סול, לברק, דניס וכדומה.


חשוב להבין שבמעמד הקליניקה, ההיכרות והתמונה הרחבה, התאמת המזונות יכולה להשתנות ויתכן ונראה שמתאים לכם מזון אחר שאיננו מופיע ברשימה כלל.

בטיפול המותאם נשים לב לאלרגנים כמו סויה, אגוזים וכו' וכמו כן נדייק את הטיפול התזונתי בהסתמך על ממצאי המעבדה, האבחון האירידולוגי והאבחנה המקצועית.


המון בריאות.



אולי יעניין אותך גם:


 
 
 

댓글


bottom of page